Aanbod

Heb jij momenteel het gevoel dat jij in het dagelijks leven tegen bepaalde dingen aanloopt? Dit kan zijn dat je het lastig vindt om lief voor jezelf te zijn, je een laag zelfbeeld hebt. Of dat je altijd voor een ander klaarstaat, maar wanneer is het nu tijd voor jou? Degene die jou misbruikt heeft, is letterlijk over jouw grens gegaan en kan vaak manipulatief zijn in zijn uitspraken naar jou. Jij bent dom! Jij snapt het toch allemaal niet! Jij bent zo lelijk of wie geloofd jou nou? Uitspraken bij wanneer een dader in een vertrouwenspositie staat, je deze gaat geloven. Je gaat aan jezelf twijfelen, wie ben ik nou eigenlijk en wat wil ik? Wat voel ik? Wat vind ik nou eigenlijk zelf belangrijk in het leven? Wanneer dit vragen zijn die jou bezighouden? Is dit een ontdekkingstocht waar ik jou bij wil ondersteunen!

Momenteel draai ik pilot sessies, hierdoor kunnen prijzen lager uitvallen. Neem contact met mij op over de exacte prijzen.

01.

Walk and talk lite

€ 295,-

02.

walk and talk

€ 585,-

03.

Walk en talk extra

€ 985,-

E-book

Gratis kennismaking gesprek

Wat kijk ik ernaar uit om kennis met je te maken! Tijdens dit kennismakingsgesprek kunnen we elkaar beter leren kennen en achterhalen wat jouw coaching vraag is. Waar loop je tegen aan? Wat is je verlangen? Wat zou je anders willen? Maar vooral bekijken we of er een klik is tussen ons. Is de kennismaking positief van beide kanten, dan stel ik een coaching voorstel op en kijken we welk coaching traject het beste bij jou past. Zodat we helder hebben waar jij aan kan gaan werken en daardoor lekkerder in je vel gaat zitten.

Wees er voor mij!

Wat is seksueel misbruik?
Seksueel misbruik zijn ongewenste seksuele handelingen of aanrakingen aan jouw lichaam die jij niet wil. Het gebeurt al dan niet onder dwang en is vaak iemand die jij vertrouwde. Hierin kan het zijn dat de dader ouder is dan jou of vanuit een machtpositie boven jou staat. Denk hierbij aan een opvoeder, leraar, iemand vanuit de kerkelijke omgeving of iemand binnen je familie. Hierdoor is er sprake van een ongelijkwaardige relatie, waarbij we dit helaas in alle lagen van de bevolking tegenkomen. Seksueel geweld zoals misbruik, aanranding of verkrachting kan iedereen overkomen op alle leeftijden, etniciteit, seksuele voorkeur of geslacht.
Het kan zijn dat je op verschillende manieren reageert tijdens het misbruik. Bij een bedreigende situatie als deze, reageert je lichaam automatisch en kun je niet meer helder nadenken. Het enige doel wat je hebt is overleven. De bekendste overlevingsreacties zijn: vluchten, vechten, bevriezen of verstijven. Hoe je hierop reageert is voor iedere persoon en elke situatie anders. Voel je niet schuldig en schaam je niet voor je automatische (overleving)reactie. Je hebt er geen invloed op want je reageert vanuit een puur instinct.

Wanneer je bent misbruikt, kan het zijn dat jij je schaamt of jezelf hiervan de schuld geeft. Maar jij bent echt niet de schuldige, dat is de pleger. Jij bent de overlever!! De kans is groot dat jij niet lekker in je vel zit of niet weet hoe je met deze traumatische gebeurtenis om moet gaan. Seksueel misbruik is namelijk nog steeds een onderwerp waar een groot taboe op ligt. Zolang jij deze gevoelens niet aangaat, erover praat of ze enigszins probeert te verwerken, kan het zijn dat depressie of andere lichamelijke of geestelijke klachten zichtbaar worden. Dit hoef jij niet alleen te doen, praat er over met iemand die dicht bij jou staat en die je vertrouwt. Of zoek hulp van een professional, hierbij kan ik jou ook helpen. Zelf ben ik geen therapeut maar jou wel de weg wijzen. Of vanuit mijn eigen kennis en kunde jou bijstaan in jouw herstelproces.

‘De 3 wijze aapjes’ is een metafoor voor het gedrag van slachtoffers, daders en omstanders. Het aapje met de hand voor de mond representeert het slachtoffer dat het moeilijk vindt om zich uit te spreken. Het aapje met de handen voor de ogen staat voor de dader die zijn eigen daden niet onder ogen wil zien. En het aapje met de handen voor de oren staat voor de omstander die het vreselijke niet wil horen. Seksueel misbruik is een kwestie die niet alleen het slachtoffer aangaat, er zijn meerdere componenten die een rol hierin spelen. Door je hierin te verdiepen ontstaat enerzijds zicht op waarom het zo moeilijk is voor slachtoffers om zich uit te spreken, voor plegers om onder ogen te komen wat ze gedaan hebben en wat het voor omstanders zo moeilijk maakt om slachtoffers te horen en te zien.

 

Anderzijds ontstaat inzicht in wat ervoor zorgt dat slachtoffers zich gaan uitspreken, in wat helpt om plegers verantwoordelijkheid te laten nemen voor hun daden en wat nodig is opdat omstanders slachtoffers wel horen (Bicanic & Terra, 2023).